اصول و مبانی تغذیه سالم برای کودکان

از آنجایی که کودکان به طور مداوم در معرض کمبود دریافت انرژی قرار دارند، لذا عدم توجه به تامین غذای متناسب با نیاز آنان منجر به وزن گیری ناکافی، کوتاهی قد و بلوغ با تاخیر می گردد.
پروتئین به عنوان یکی از مهم ترین منابع انرژی و حفظ تعادل مثبت نیتروژن می باشد نیاز به پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن متناسب با سن افراد:
سن انرژی Kcal/bw پروتئین gr/bw
10-8 سال 75-65 1/2-1/1
13-12 سال 60-50 1/1-1
17-16 سال 50-40 0/9
در کودکان سالم 30 تا 40 درصد توده استخوانی دوره بزرگسالی به طور طبیعی طی بلوغ و ناشی از اثر آنابولیک هورمون های جنسی و لیپتین شکل می گیرد. پس ایجاد هرگونه تغییر در ترشح و عملکرد این هورمونها، ناشی از محدودیت انرژی و پروتئین، می تواند سنتز طبیعی توده استخوانی را مختل نموده و منجر به کاهش توده استخوانی و ایجاد ساختاری شکننده گردد که این امر قطعا عوارض جبران ناپذیری را در دوران بزرگسالی به همراه دارد.
چگونه می توان برای کودکان برنامه تغذیه درست تنظیم نمود:
شرط اصلی سالم زیستن، به خصوصی در دوران کودکی و نوجوانی: تغذیه صحیح داشتن است. تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد مغذی در خصوص ذائقه سنجی کودکان و نوجوانان همواره اهمیت ویژه ای در زمینه ایجاد تنوع غذایی موثر می باشد.
فعالیت بدنی کودکان و نوجوانان از یکسو و میزان سوخت و سوز بالای این گروه سنی از سوی دیگر، عملا موجب ایجاد اشتیاق به مصرف غذاهای متنوع بخصوص غذاهای سرد گردد.
با توجه به اینکه بدن در دوران رشد و نمو می باشد طبیعی است که چنانچه ویتامین های لازم در بسته های غذایی آنان لحاظ نگردد پیامد عوارض متعددی در بزرگسالی خواهد بود. مثلا دانش آموزانی که دچار کم خونی فقر آهن هستند همیشه احساس خستگی و ضعف می کنند.
و در این افراد تغییرات رفتاری به طرق مختلف بروز می یابد از جمله بی حوصلگی و بی تفاوتی از رفتارهای ملموس و قابل تامل این دوران می باشد. کارشناسان هلدینگ شام شام با بهره گیری از تمام توان خود و آخرین متدهای روز دنیا سعی می نمایند تا با استفاده از بهترین مواد اولیه سهم کوچکی از مسئولیت و تعهد اجتماعی خود را در زمینه ارتقاء سطح سلامت عمومی و تامین مواد مغذی مورد نیاز جامعه به انجام برسانند.